Nieuwsbrief 16 februari 2022

Hebben jullie de laatste (of voorlaatste?) persconferentie ook gezien? De zoveelste in de rij? Deze keer waren de berichten erg positief! Binnenkort gaat Nederland weer helemaal open!

Het aantal coronabesmettingen is nog steeds hoog, veel mensen zitten nog thuis in isolatie of quarantaine. De beslissing van de overheid om alles binnenkort weer open te gooien is gestoeld op het feit dat we als maatschappij door vaccinaties, de boosterprikken en de opgebouwde immuniteit beter tegen het virus bestand zijn.

Dit houdt niet in dat we niet ziek meer kunnen worden. Zeker niet! De Omicron-variant is erg besmettelijk. De meeste mensen die volledig zijn gevaccineerd en ook een booster hebben gehad worden er echter niet erg ziek van. Maar de meer kwetsbare mensen, mensen met ‘onderliggend lijden’ kunnen terdege veel zieker worden. Voor hen zal dit waarschijnlijk veel meer zijn dan een ‘griepje’.

Ons koor bestaat voornamelijk uit oudere mensen. Mensen die wellicht toch kwetsbaarder zijn dan we wel willen weten. Mensen met mogelijk een hartkwaal, probleem met de longen, mensen die ‘chemo’ hebben gehad of met andere lichamelijke problemen. Minister Kuipers stelt, denken wij, daarom terecht dat de kwetsbare groep, waaronder wij allen behoren, nog steeds voorzichtig moeten zijn.

Toch heeft het bestuur in een telefonisch gevoerd overleg ervoor gekozen op maandagavond 28 februari a.s. weer te beginnen met repeteren. We zingen al zo lang niet meer! De zaal is dan weer beschikbaar en Berend kan dan ook.

Wel moeten we als oudere groep blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het blijft voor iedereen verstandig om zich nog steeds aan de adviezen te houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, daar waar mogelijk afstand houden of een mondkapje op plekken waar het druk is dragen, zorgen voor voldoende frisse lucht, regelmatig een zelftest doen, testen bij klachten en het halen van een vaccin of boosterprik.

Beslis zelf of je nu alweer wilt komen zingen. Je kent je lichaam zelf het best.

Namens het bestuur, 

Henk Blaauw, Public Relations

 

Shanty Nederland

Wij zijn aangesloten bij Shanty Nederland  |  Voor boekingen: pr@ shantyenamusementskoor.nl

© 2018 Shanty- en amusementskoor 't Kompas