Voor het allerlaatste nieuws, klik op het item nieuws

Historie

Na een korte, maar intense, voorbereiding werd het koor op 18 februari 2008 opgericht door Jo Idema en Lina Jeurink.
Een naam werd snel gevonden: `t Kompas.
Dit naar de naam van de standplaats Emmer-Compascuum en een kompas, wat een begrip is in de scheepsvaart.
Het werd dus 'Shanty- en Amusementskoor `t Kompas.’
Gekozen werd voor een repertoire van Nederlandstalige, Engelstalige en Duitstalige zeemans- en amusementsliedjes.
Het koor repeteert elke maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur in ‘Het Anker’ achter de PKN-kerk in Emmer-Compascuum.
Koorleider is Berend Daanje.
Het koor verzorgt ongeveer 30 optredens per jaar in bejaarden- en verzorgingshuizen en op festivals en braderieën enz.

Shanty Nederland

Wij zijn aangesloten bij Shanty Nederland  |  Voor boekingen: pr@ shantyenamusementskoor.nl